Residence Terschelling, een perfecte uitvalsbasis op Terschelling

Tijdens mijn Expeditie Noordkaap (zie ook Expeditie Noordkaap met een knipoog ) verblijf ik bij Landal Residence Terschelling. Residence Terschelling heeft 54 compleet ingerichte comfort en luxe appartementen in Midsland.

Perfecte base camp voor Expeditie Noordkaap

Als ik het plan heb opgevat om een Expeditie naar de Noordkaap op Terschelling te ondernemen, ga ik op zoek naar een geschikte accommodatie. Ik kom uit bij Residence Terschelling van Landal GreenParks. De Residence is een van de 3 Landal parken op Terschelling. Het ligt net buiten Midsland. Een ideale ligging want Midsland ligt, de naam doet het al vermoeden, midden op het eiland. Het is ook niet ver verwijderd van het strand en de duinen. Terschelling is het ideale eiland om te verkennen met een fiets. Schuin tegenover het appartementencomplex zit een fietsverhuurbedrijf.

image

Aangenaam verrast

Bij mijn aankomst word ik verwelkomd door Ingrid, de parkmanager. We volgen elkaar op twitter en het is leuk elkaar nu in het echt te ontmoeten. We drinken een kop koffie in de bar en we praten over mijn plannen. Ze is benieuwd naar mijn ervaringen en ze zegt dat ze me tijdens de Expeditie actief gaat volgen op twitter en instagram. Na deze gezellige kennismaking loop ik naar mijn appartement.

Ik ben aangenaam verrast door wat ik aantref. Het is ruim opgezet. Er zijn 3 slaapkamers. Een mooie badkamer met ligbad en aparte douche.

image

Ook de woonkamer ziet er fris en modern uit.

image

 

image

 

image

Ik open de deur van het balkon en kijk naar de omgeving. Ik zie ook een prachtige keuken met alles erop, erin en eraan maar ik vrees dat ik daar tijdens mijn verblijf weinig gebruik van zal gaan maken.

Horeca in de buurt

Ik heb geen zin om zelf te koken en besluit om ergens in een restaurant te gaan eten. Er zijn in de directe omgeving diverse gelegenheden. Parkmanager Ingrid raadt bijv. de Mexicaan vlakbij aan. Ook in Midsland zelf, zijn op loopafstand, verschillende plekken. Ik heb zelf nu zin om de zee te zien en fiets naar het strand. Het is ongeveer 5 a 10 minuten fietsen naar de kust. Ik besluit te gaan eten bij het Strandhotel, een leuk ingericht restaurant bij een inham in de duinen. De zeebaars smaakt me uitstekend. Als ik terug fiets naar Midsland, zie ik ineens een zwerm spreeuwen een show opvoeren. Ze vliegen in formatie en blijven in elkaars buurt. Ongelooflijk om te zien. Ik sta zeker 10 minuten met open mond te kijken. Dan besluiten de spreeuwen dat het genoeg is en verdwijnen ze.

exp 3

 

Ontbijtservice

Het is mogelijk om bij de Residence gebruik te maken van een ontbijtservice. Dit moet je wel vooraf reserveren. Aangezien ik op zondag ben aangekomen en geen boodschappen heb kunnen doen, maak ik graag gebruik van deze mogelijkheid. Het ontbijt is prima verzorgd en ik zorg dat ik voldoende energie heb voor mijn tocht die ik die dag wil maken.

 

exp 2

Na het ontbijt loop ik even rond in en om het complex. Ik zie dat er ook aan de kinderen is gedacht. In een centrale hal is een speciale speelhoek ingericht voor de kleinere kinderen. Er staat ook een poolbiljart. De centrale hal is erg licht door het glazen dak.

exp 5

 

image

image

Voor ik weg ga, praat ik nog even met de receptioniste. Ze heeft via de parkmanager van mijn plannen gehoord. Ze is geïnteresseerd en geeft me nog wat tips. Tot slot suggereert ze me op de Terschelllinger vlag mee te nemen. Die kan ik bij de Noordkaap neerzetten en daar net als bij een echte expeditie foto’s van maken. Een gouden idee! Het toeval wil dat ik haar later weer tegenkom op de boot naar het vasteland! Ik laat haar de foto’s zien met de vlag.

image

Dan ga ik echt op pad (lees verder bij Expeditie Noordkaap met een knipoog) .

Wellness faciliteiten

Na mijn tocht keer ik in de vroege avond terug in mijn appartement. Het is een erg inspannende dag geweest en ik ben best wel moe. Dit is het uitgelezen moment om de wellness faciliteiten uit te testen! Ik daal af in de kelder van het complex en kom bij het zwembad. Het ligt er prachtig bij. Er liggen een paar handdoeken van andere mensen maar ik zie niemand. Ik zet het bubbelbad aan en laat me in het water zakken. Als de anderen terugkomen in het zwembad, ga ik even bij de sauna kijken. Er zijn een Turks stoombad en een sauna. Ik ga het stoombad in en laat het stoom zijn ontspannende werk doen. Heerlijk. Na even douchen ga ik weer terug naar het zwembad. Er zijn een paar andere mensen, de sfeer is heerlijk rustig.

image

Afscheid van een perfecte uitvalsbasis

De volgende ochtend zit mijn expeditie er helaas weer op en moet ik afscheid namen van de Residence en Terschelling. Parkmanager Ingrid is benieuwd naar mijn ervaringen en we drinken samen nog een cappuccino. Ik beloof haar dat ik de route van mijn “Expeditie Noordkaap” verder zal uitwerken zodat andere gasten deze ook kunnen gebruiken als ze willen. Ik neem afscheid en vertrek op de fiets weer richting de haven van West-Terschelling.

Residence Terschelling was een perfecte uitvalsbasis voor mijn Expeditie Noordkaap. De centrale ligging op het eiland, het heerlijke appartement en de wellness faciliteiten maken dat dit Landal park zeker een aanrader is voor een verblijf op Terschelling.

Praktisch

De Residence Terschelling is te boeken via de website van Landal. Binnenkort is een beschrijving voor de “Expeditie Noordkaap” verkrijgbaar via de receptie.

exp 11

Verantwoording.

Dit artikel is op mijn eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid tot stand gekomen. De foto’s in dit artikel zijn van mezelf. Ik dank de mensen van Landal Residence Terschelling voor hun tips en adviezen tijdens mijn verblijf en niet in de laatste plaats voor het warme welkom.

 

 

Een gedachte over “Residence Terschelling, een perfecte uitvalsbasis op Terschelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s